Motivele pentru care SEO este important pentru site-ul tau

Importanta SEO

Cand ai unul sau mai multe site-uri web si vrei ca ele sa fie usor de citit atat pentru vizitarori cat si pentru motoarele de cautare, optimizarea SEO este una dintre cele mai bune solutii. Bineinteles, nu este destul, pentru ca exista si alte lucruri importante pe care le poti implementa pe langa optimizarea SEO. Altfel, site-ul tau va fi fi bun pentru motoarele de cautare, dar nu si pentru oameni si probabil va deveni doar unul de duzina. Oameni care au folosit optimizarea in mod excesiv si ca singura modalitate de a genera trafic au fost de multe ori dezamagiti, vazand ca de la un moment traficul a scazut enorm.
4de5aa1e0a4cfd999227558003ca0252139746363405.png

Cu toate astea, optimizarea pentru motoare de cautare este o tehnica cruciala pentru succesul unui site web sau al unui blog, bineinteles in combinatie cu alte tehnici, ca de exemplu: promovare pe social media, cumparare de trafic prin "pay per click", creare de continut de un inalt nivel calitativ, crearea unui design care sa fie atragator pentru vizitatori si in concordanta cu nisa siteului, etc. Astazi esete mai greu decat mai demult sa faci ca site-ul tau sa ajunga primul la cautari sau printre primele rezultate afisate cand se face o cautare dupa un anumit cuvant cheie. Inainte era de ajuns sa faci cateva simple optimizari SEO , in timp ce azi e nevoie de acea combinatie de tehnici de care am pomenit in randurile de mai sus.

De fapt, optimizarea pentru motoarele de cautare se imbina perfect cu marketingul. Poti sa ai cel mai bine optimizat site web, dar daca acesta nu este promovat vei beneficia doar de trafic organic. Conform specialistilor, este mai bine sa ai si trafic obtinut din promovare, pentru rezultate optime, pentru ca acest trafic este targetat.
Conceptul de SEO a aparut prin anii 90, cand utilizarea cuvintelor cheie in exces era o cale sigura de a ajunge in topul cautarilor. In lumea motoarelor de cautare lucrurile sunt intr-o conditua evolutie, asa ca schimbarile sunt dese si se intampla constant.

Optimizarea SEO genereaza trafic organic (adica natural) si gratuit, pe termen lung, acestea fiinf principalele motive pentru care multi specialisti considera aceasta metoda asa de necesara. In prezent, daca cineva foloseste excesiv cuvinte cheie, motoarele de cautare pot bloca paginile respective, considerandu-le spam. Un specialist in acest domeniu poate identifica rapid o problema de acest gen si o poate rezolva, facand paginile sa fie din nou "prietene" cu motoarele de cautare.

fc593ff2b05897faa68b449657edb22f139746705519.jpg

Cand creezi un site web, trebuie sa stii exact ce vrei sa contina si care este nisa pe care vrei sa o abordezi. In acest fel vei intelege cui este destinata informatia si motoarele de cautare vor aduce trafic pentru utilizatorii de Internet interesati de acea nisa. Ca si in orice alt domeniu, exista strategii bune, dar si strategii care ar putea sa nu dea rezultate. Depinde si de continutulul site-ului tau. Trebuie folosite acelea care dau rezultate pentru nisa ta si pentru paginile tale. Motoarele de cautare stiu cand un utilizator este nemultumit de un anumit site si nu mai aduc trafic pe paginile respective decat daca acestea sunt corectate si optimizate.

de Radu Maxim
in SEO

Alte postari din categoria SEO