Ce este JavaScript

Ce este JavaScript ?

JavaScript este un limbaj de programare folosit pentru a face pagini web interactive. Acesta rulează pe calculatorul vizitatorilor dvs. şi nu are nevoie de download-uri constante. JavaScript este adesea utilizat pentru a crea sondaje, chestionare şi pentru a genera conţinut dinamic.

 

Java şi Javascript sunt acelaşi lucru?

Nu, ele sunt două limbaje de programare complet diferite. Doar numele lor sunt similare.

 

De ce am nevoie pentru a rula JavaScript ?:

JavaScript este suportat de aproape toate marile browsereele web, inclusiv Internet Explorer, Firefox şi Chrome. În cazul în care vizitatorii site-ului dvs. utilizează browsere web care acceptă JavaScript (majoritatea îl suportă) şi au JavaScript-ul activat (această opţiune este deobicei activată în mod implicit), apoi JavaScript va rula atunci când utilizatorul vizitează pagină.

 

Am nevoie să învaţ Javascript pentru a putea să-l folosesc ?:

Nu neapărat, există o mulţime de scripturi de JavaScript deja scrise şi puse la dispoziţie pentru a va conecta direct în pagină web. Tot ce trebuie să ştiţi pentru a putea folosi astfel de script-uri este cum şi unde să înseraţi codul furnizat ca acesta să ruleze în website-ul tau.

 

De ce am nevoie pentru a scrie JavaScript ?:

JavaScript este un limbaj interpretat, deci nu este necesară folosirea unui program special pentru a scrie codul. Orice editor simplu de text cum ar fi Notepad (unul dintre accesoriile Windows) este destul de satisfăcător pentru a putea scrie JavaScript. Acestea fiind spuse, un editor care sa colorizeze codul pentru a face mai uşor identificarea erorilor, a structurii şi a componentelor codului este indicat. Printre astfel de editoare se numără Notepad++, Eclipse, Sublime, VIM sau Atom. De asemenea, My Javascript Formatter poate reformata script-ul pentru a face găsirea erorilor mai uşoară.

Pot folosi HTML loc de JavaScript?

Pe scurt,nu. HTML şi JavaScript sunt două lucruri complet diferite. HTML este un limbaj de marcare proiectat pentru definirea conţinutului static pe pagină web iar JavaScript este un limbaj de programare proiectat pentru îndeplinirea sarcinilor dinamice. Uneori, distincţia se face mai greu, deoarece codul JavaScript poate fi pus în acelaşi fişier că HTML.

 

Pot folosi PHP sau o alt limbaj Server-Side loc de JavaScript-?:

Depinde când este nevoie să ruleze codul. În cazul în care se poate rula înainte de încărcarea pagini, puteţi folosi un limbaj server-sided. În cazul în care codul trebuie să funcţioneze după ce pagină s-a încărcat, atunci trebuie să utilizaţi JavaScript, acesta fiind singurul limbaj de scripting suportat de toate browserele web care acceptă client-side scripting.

 

Se poate pune Javascript în acelaşi fişier că HTML-ul ?

Se poate, dar script-urile sunt mult mai uşor reutilizate pe mai multe pagini ale site-ului dumneavoastră dacă le puneţi în fişiere separate. (Folosind o extensie js pentru a fi identificate că Javascript.) Apoi se pune link către JavaScript în HTML prin introducerea unui tag. Acelaşi JavaScript poate fi apoi adăugat la mai multe pagini doar prin adăugarea tag-ului corespunzător în fiecare dintre paginile în care este necesar.

de
Notice: Array to string conversion in /home/nevo/public_html/pages/post.php on line 31
Array
in JavaScript

Alte postari din categoria JavaScript