3 strategii white hat SEO de baza pentru optimizarea corecta a unui website

White Hat SEO

Adoptarea unor strategii white hat SEO corecte se poate dovedi, de multe ori, mult mai complicata decat poate parea. Intrucat fiecare webmaster are nevoie de strategii diferite, este necesar un studiu atent pentru a putea identifica acele strategii care pot da, intr-adevar, rezultatele dorite intr-un timp scurt. Pe langa o cercetare minutioasa a cuvintelor cheie, este necesar sa consideri si design-ul website-ului tau, precum si alte detalii: metadata, sitemap, calitatea continutului, o prezenta puternica in cadrul principalelor retele de socializare, si altele. Daca iti doresti intr-adevar ca optimizarea sa fie corecta si eficienta, iti prezentam strategiile SEO pe care trebuie sa te bazezi.

 

Continutul de calitate are prioritate
In mod evident, fiecare web surfer care iti acceseaza website-ul se asteapta sa gaseasca informatie relevanta pentru cuvintele cheie cautate. De aceea, calitatea continutului tau este foarte importanta pentru a putea optimiza un website in mod corect, ceea ce inseamna ca este necesar sa tii seama la acest aspect atunci cand iti doresti sa generezi mai mult trafic organic.


Prin continut de calitate intelegem acel continut care contine informatie corecta si bine structurata, astfel incat vizitatorii sa poata obtine detaliile necesare in conformitate cu cautarea lor. In acest mod, vei reusi sa obtii mai multe vizite, cu durate mai lungi, ceea ce va duce la cresterea page rank-ului si pozitiei tale in cadrul rezultatelor cautarilor respective. Nu uita ca utilizarea tag-urilor pentru subtitluri (h1, h2, h3 si altele) iti poate aduce, de asemenea, multe beneficii, intrucat ele vor face continutul mult mai usor de scanat si citit.

 white hat seo

Prezenta puternica in cadrul retelelor de socializare
In prezent, retelele de socializare precum Facebook, Twitter si Pinterest ocupa o mare parte din timpul oamenilor. De aceea, pentru ca strategia ta white hat sa fie eficienta, este necesar sa ai o prezenta puternica in cadrul acestor retele de socializare. Construieste-ti profiluri pe care sa le actualizezi in mod constant cu posturi, noutati, chiar si concursuri, astfel incat audienta si posibilii vizitatori sau cumparatori sa fie atrasi in conversatie. Cu cat numarul like-urilor, share-urile, pin-urilor, follower-urilor creste, cu atat pozitia ta va creste mai mult in cadrul motoarelor de cautare.

 

Optimizare on-page
Optimizarea on-page este extrem de importanta pentru ca strategia ta SEO sa fie functionala. Pentru a realiza acest tip de optimizare, este indicat sa incepi optimizarea titlurilor pentru articolele sau produsele publicate pe website-ul tau, precum si adaugarea unui text alternativ in cazul imaginilor, videourilor sau altor fisiere media. De asemenea, utilizarea anumitor tag-uri, precum bold, te poate ajuta sa subliniezi, practic, keyword-urile in continutul articolelor tale, astfel incat ele sa fie mai vizibile pentru motoarele de cautare.


Introducerea unor extrase de pe alte website-uri, carti sau alte resurse este, de asemenea, un mod eficient de a-ti asigura succesul, indeosebi daca alegi sa utilizezi si crosslink-uri. Prin crosslink-uri se face referire la acele link-uri introduse in continut, care redirectioneaza cititorul catre o alta pagina de pe acelasi website.

 

Prin aceste trei strategii white hat SEO, vei reusi cu siguranta sa iti atingi scopurile intr-un timp relativ scurt. Nu uita ca si optimizarea off-page este importanta si iti poate aduce beneficii, prin urmare trebuie sa o folosesti pe cat de mult posibil pentru ca website-ul tau sa creasca intr-adevar.

de Radu Maxim
in SEO

Alte postari din categoria SEO